HTML

Linkblog

Spici nyert

2007.12.30. 11:10 :: adam_xs

Pacotti Motorsport Szilveszter Team

Szilveszter Rali

2007. december 29.

 

#2 Spitzmüller Csaba–Mammut Team

#25 Kazár Miklós–Dallos Ferenc

Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Spici nyert 



 

Teljesen egyforma eséllyel állt rajthoz Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós a Szilveszter Ralin. Miután Spici autójában a teszten tönkre ment a váltó, ugyanazon az autón kellett osztozniuk mind a ketten. Szerencsére a két pilóta közti rajtszám különbség elég nagy volt, így nem okozott gondot a sofőrcsere. Spitzmüller a Pacotti Motorsport kiemelt partnerével, a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ négy képviselőjével állt rajthoz, így mind a négy körben különböző navigátora volt. Ennek ellenére a versenyen a legjobb időt érte el, amivel a licences versenyzők kategóriájában az első helyen végzett. A Kazár–Dallos kettős két gyorsasági után vezette a versenyt. A harmadik szakaszon azonban megforogtak és kiütötték az autó futóművét, így kiestek a versenyből. Közben egy nézőt is elsodortak, aki szerencsére nem sérült meg. A Pacotti Motorsport szerelői még a pályán kicserélték a Mitsubishi kormányösszekötőjét, így Spitzmüller folytathatta a versenyt.


 

Spitzmüller Csaba: – Nagyon jó volt a verseny. Nagyon élveztem, hogy olyan emberekkel mentem, aki teszten ugyan már ültek mellettem, de ez volt az első versenyük. Mind a négyen nagyon komolyan vették a versenyzést és próbáltak navigálni. Minden elismerésem a Mammut Teamé, mert nagyon jó munkát végeztek. Kicsit furcsa volt úgy versenyezni, hogy (Kazár) Mikivel váltottuk egymást az autóban. De ez csak az első gyorson okozott némi problémát, amikor az ülés olyan közel volt a kormányhoz, hogy alig fértem el. Örülök neki, hogy a négy navigátorommal meg tudtuk nyerni a licences versenyzők értékelést. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy Miki kiesett. Nagyon jó időket ment, nagyon összeszedte magát. Ahol kicsúszott, ott én is majdnem beestem a harmadik körben. Nagyon le volt fagyva a kanyar kijárata is, és a fékünk sem volt tökéletes. Szerencsére senki sem sérült meg.

 

Kazár Miklós: – Jól kezdődött a verseny, a második gyorsasági után vezettem. A harmadikon, a buszmegállóban megforogtunk, és kiütöttük a futóművet. Előtte már éreztem, hogy az első fékek nem fognak tökéletesen. Egy nézőt elsodortunk, de szerencsére nem sérült meg. Az autó igazán nem tört össze, csak a kormányösszekötőt kellett kicserélni, amit a fiúk a pályán megtettek, így mi kiestünk ugyan, de Spiciék tudták folytatni a versenyt. Az Eger Raliig több versenyt egyelőre nem tervezünk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pacotti.blog.hu/api/trackback/id/tr84278901
süti beállítások módosítása