HTML

Linkblog

Csodálatos verseny

2008.04.07. 20:54 :: adam_xs

Pacotti Motorsport
Hell Racing Team

Czél Péter–Szőke Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX
 

Csodálatos verseny



 

Igazán elemében érezhette magát Czél Péter és Szőke Tamás, a Start Autó–Eger Ralin. A miskolci versenyzőnek ugyanis bármilyen talaj bejön, ami csúszik. Egerben pedig a vizes, saras aszfaltból kijutott bőven. Szőke Tamás első versenyén remekül debütált. Nem csak az itinerolvasó képességét kellett bizonyítani, hanem a gyorsaságát is, amikor a párosnak az utolsó szakaszon egy defekt miatt kereket kellett cserélnie. Az ezzel elveszített idő miatt az N csoportos értékelés hetedik helyére estek vissza, de miután a szezonnyitón a pontszerzés volt a céljuk, így is elégedettek lehetnek.



Czél Péter: – Csodálatos verseny volt. Vizes, saras volt a pálya, csúszott, amin félelmetesen jó érzés volt vezetni. Az utolsó gyorsasági előtt az N csoport hatodik helyén álltunk, és úgy tűnt, hogy csak végig kell gurulnunk a pályán. De olyan hatalmas defektet kaptunk, hogy még a tükröt is leverte az autóról. A pályán ki kellett cserélnünk a kereket, amivel három percet veszítettünk, így végül hetedikek lettünk.
– Pontot akartunk szerezni a versenyen, ezt sikerült megtennünk, úgyhogy elégedett vagyok. Annál is inkább, mert elég sok ismeretlennel kellett megküzdenünk, hiszen új navigátorral, új autóval és új csapat színeiben álltam rajthoz. Navigátoromnak, (Szőke) Tominak ez volt az első rali versenye, de nagyon gyorsan beletanult és a végére igazi navigátorrá vált.



– Az autó hatalmas élmény volt. Tavaly egy Evo VI-ossal versenyeztünk. Ahhoz képest az Evo IX-esünk egy mérföldkő. A Pacotti Motorsport tökéletesen készítette fel az autót, köszönet a Hell Racing Teamnek is a sok segítségért. Remélem, a következő versenyre még jobban összeszokunk az autóval és egymással is, és még jobb eredményt tudunk elérni.



– Gratulálok csapattársainknak, Spicinek (Spitzmüller Csaba) és Kazár Mikinek. Szerintem fantasztikusan versenyeztek, és a második helyezéssel nagyon szép eredményt értek el.

komment

Címkék: eger 2008 czel

A bejegyzés trackback címe:

https://pacotti.blog.hu/api/trackback/id/tr92415886
süti beállítások módosítása