HTML

Linkblog

Spici majdnem győzelme

2008.05.05. 17:39 :: adam_xs

Pacotti Motorsport
Hell Racing Team

Spitzmüller Csaba–Kazár Miklós, Mitsubishi Lancer WRC
 

Spici majdnem győzelme



 

Tizenhárom szakaszból nyolcat nyert meg Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós a Szemerey Transport–Miskolc Ralin. A Hell Racing Team versenyzői az első gyorsaságitól a 13.-ig vezették a versenyt és egy perces előnyüket beosztva csak végig kellett volna gurulniuk az utolsó három gyorsaságin, amikor a benzinellátási hiba miatt megállt a Mitsubishi Lancer WRC és a verseny feladására kényszerültek. Először arra gyanakodtak, hogy elfogyott az autóból a benzin, de szombat éjszakára az angol csapat megtalálta a hiba okát: a kisnyomású és a nagynyomású benzintartály közti szivattyú romlott el.



Spitzmüller Csaba: – Nagyon rosszul éreztem magamat a gyorsaságin. Imola faluig rendben volt minden, aztán prüszkölt egyet az autó és megállt. Először azt hittük, hogy a benzin fogyott el. Nehéz elmesélni, hogy mit éreztem akkor, amikor csak három gyorsasági volt hátra és egy perc előnnyel vezettük a hazai versenyünket.
– Több lehetőség is volt, az egyik hogy tényleg elfogyott a benzin, a másik, hogy megütöttük az autó alját és az okozta a hibát, vagy valahol az üzemanyag-ellátó rendszer hibásodott meg. Este, a Mitsubishi-csapat szétszedte az autót. Azt azonnal látták, hogy benzin van a tartályban. Végül kiderült, hogy a kisnyomású és a nagynyomású tartály közti pumpa hibásodott meg, ezért nem kapott benzint az autó.
– Addig minden nagyon jól ment. Az első négy gyorsaságit megnyertük. A második körre intermédiát raktunk fel, de a pálya nagyon gyorsan felszáradt, ezért (Benik) Balázs slick-jei jobban bejöttek. Ennek ellenére az utolsó két gyorsot megnyertük és 18 másodperce előnnyel vezettük a versenyt.
– Másnap ezt tovább tudtuk növelni. Az utolsó kör első szakasza után kaptuk a hírt, hogy (Benik) Balázs leadta a menetlevelét és kiálltak a versenyből. Ekkor kb. egy perccel vezettünk, ezért csak végig akartunk gurulni az utolsó három pályán, de nem sikerült.
– Nagyon szerettünk volna nyerni, ami megint nem sikerül Miskolcon, viszont az autó amíg működött nagyon-nagyon jó volt. Még soha sem versenyeztem hazai pályán ilyen jó autóval. Készülünk Szombathelyre, ahol csak egy célunk lehet, a győzelem.



Kazár Miklós: – Nagyon csalódottak voltunk, mert egy karnyújtásnyira volt tőlünk a győzelem. Ráadásul hazai pályán. A Hell Racing Team partnerei nagyon sokat tettek azért, hogy meg lehessen rendezni a Miskolc Ralit. A Szemerey Transport lett a verseny névadója, és a Hell Energy Drink is nagyon erőteljesen jelen volt. Éppen ezért szerettünk volna jól szerepelni.



– A Mitsubishi csapat is nagyon maga alatt volt a kiesést követően. Simon, a főszerelőnk egy fél órán keresztül ült egy gumin és bámult maga elé. Meg is siratta a kiesésünket. Ők is nagyon szeretnek versenyezni, és hatalmas tűz van bennük a győzelemért. Ez abból is látszik, hogy addig nem mozdult el senki a csapatból, míg este tízre meg nem találták a hibát.



– Pozitív dolog volt viszont, hogy meg tudtuk mutatni, képesek vagyunk nyerni és ez biztató lehet a következő versenyekre is. Nagyon jól esett, hogy az elsők között hívott fel minket (Benik) Balázs, aki pedig az előző gyorsaságin esett ki. A verseny után Turán Frici is telefonált és azt mondta, hogy ez a győzelem nekünk járt volna. Külön megköszönte, hogy az orvosunk segített Benics Kálmánnak.
– Turánéknak az ölükbe hullott ugyan a győzelem, de ilyen az autósport. Nagyon szimpatikus, sportszerű ellenfelek. Ez úton is gratulálunk nekik!

komment

Címkék: miskolc 2008 spici

A bejegyzés trackback címe:

https://pacotti.blog.hu/api/trackback/id/tr85455259
süti beállítások módosítása