HTML

Linkblog

Spici ha kell, kockáztat is

2008.06.03. 16:50 :: adam_xs

Pacotti Motorsport
Hell Racing Team

Spitzmüller Csaba–Kazár Miklós, Mitsubishi Lancer WRC
 

Spici ha kell, kockáztat is



 

Korábbi sikereik színhelyére tér vissza Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós a Szombathely Ralin, ahol 2005-ben pályafutásuk első abszolút győzelmét szerezték. A Hell Racing Team versenyzőinek célja most sem más, az első helyet szeretnék megszerezni, amihez ha kell, kockázatot is vállalnak.



Spitzmüller Csaba: – Nagyon szép emlékeim vannak a versenyről. Éppen ezért nagyon várom. Azt nem mondanám, hogy a murvát jobban szeretem, de tény, hogy a WRC-s pályafutásom alatt murván jobb eredményeket értünk el.
– Remélem ez a sorozat most is folytatódik, mert a miskolci kiesésünk után elég nagy hátrányba kerültünk Turán Fricivel szemben. Ebből szeretnénk minél többet ledolgozni. Ha kell, kockáztatni is fogunk, mert most minden pontra szükségünk van, ha komolyan versenybe akarunk szállni a bajnoki címért.
– Sokan mondják nekem, hogy mi vagyunk Szombathelyen a legnagyobb esélyesek. Talán így van, de szerintem többen is pályáznak az első helyre, és biztosan nem adják könnyen magukat.
– Komolyan készülünk a versenyre. Mivel nagy lesz a meleg, a fizikai edzést is megnöveltem. Sokat kardiózom és szaunázom is. Szeretnék a versenyre teljesen fitt lenni.
– A verseny egyik nehézségével a pályabejáráson szembesültünk. Itt derült ki, hogy egypercenként akarják rajtoltatni a mezőnyt, ami a nagy por miatt elég balesetveszélyes. Az év elején az aranylicencesektől azért vették el a két percet, mert azt mondták, murván mindenki két percenként rajtol. Kíváncsi vagyok, hogyan oldják meg ezt a problémát.



Kazár Miklós: – A felkészülésünk a legnagyobb rendben zajlik. A Miskolc Rali után a Mitsubishi-csapat szerelői két nap alatt átvizsgálták az autót, megnézték, mit kell cserélni, majd haza utaztak.

– Az autó itt maradt. A héten érkeztek meg a szerelők. Két nap alatt felkészítik az autót, majd egy nap teszt és még egy nap átvizsgálás következik.



– Szombathelyen itt lesz mind a három mérnökünk. Az autó főmérnöke, Roger Estrada Miskolcra nem tudott eljönni, csak a tesztre. Most viszont végig velünk lesz, ami nagy megnyugvás a Hell Racing Teamnek.
– Miskolcon nagyon rossz volt az első helyről kiesni, de most annál éhesebbek vagyunk. A Mitsubishi-csapat is érzi, hogy nehéz helyzetbe kerültünk a bajnokságban, ezért ők is maximálisan odateszik magukat.
– Én a magam részéről egyértelműen győzelmet várok.

komment

Címkék: 2008 spici szhely

A bejegyzés trackback címe:

https://pacotti.blog.hu/api/trackback/id/tr25501676
süti beállítások módosítása